At the restaurant - pracovné listy

Ročník:
6., 7., 8., 9.
Počet strán:
5
Veľkosť: 607.43 KB
Typ súboru: pdf
Nahrané:
Naposledy upravené:
13. 3. 2025
Zdieľať:

Súbor obsahuje prípravu vyučovacej hodiny anglického jazyka, ktorá sa zameriava na precvičovanie hovorenia v rámci témy "At the restaurant".

Materiál obsahuje kompletnú prípravu hodiny so všetkými potrebnými podkladmi. Súčasťou sú kartičky na hranie rolí (role-play) a reflexívna aktivita.

Hodina je vytvorená pre žiakov s vyššou úrovňou angličtiny, ale je možné ju upraviť pre žiakov s nižšou úrovňou. Môžete im napríklad priradiť iba slušných zákazníkov, alebo čašníčky a čašníci nemusia mať vlastné roly a môžu len prijímať objednávky.

Vzdelávací materiál pre ZŠ a SŠ, vypracovaný v súlade s ŠVP.

Ciele:

Po skončení vyučovacej hodiny budú žiaci schopní:

  • vytvoriť dialóg medzi čašníkom a zákazníkom na základe rôznych situácií,
  • rozlišovať zdvorilých a nezdvorilých zákazníkov a čašníkov,
  • spolupracovať so spolužiakmi,
  • vytvoriť menu vlastnej reštaurácie.
Kľúčové kompetencie:
  • kompetencia k učeniu,
  • kompetencia k riešeniu problémov,
  • komunikačná kompetencia,
  • sociálna a personálna kompetencia.

Súbor je možné využiť aj ako brožúru.

Ďalšie produkty od autora Moderná Škola - Tereza Krsková

191099
Informatika
4., 5., 6., 7., 8., 9., SŠ, ZŠ – 1. STUPEŇ, ZŠ – 2. STUPEŇ
Pracovné listy
Hoaxy – ako ich rozpoznať, čím sa riadiť a ako im predchádzať V súbore nájdete podrobné informácie o tom, čo sú hoaxy, a
1.20 €
224074
Slovenský Jazyk
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., ZŠ – 1. STUPEŇ, ZŠ – 2. STUPEŇ
Didaktické hry
Prinášame vám prehľadne spracovaný materiál „Jazykolamy“, ktorý žiakom aj učiteľom ponúka hravý a zároveň efektívny
1.00 €
200328
Anglický jazyk
2., 3., 4., 5., 6., 7., ZŠ – 1. STUPEŇ, ZŠ – 2. STUPEŇ
Lapbook
Vzdelávací materiál pre ZŠ a SŠ, vypracovaný v súlade s RVP ZV Vytvorený na rozvoj kľúčových kompetencií a očakávaných
1.49 €
181135
Slovenský Jazyk
3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., SŠ, ZŠ – 1. STUPEŇ, ZŠ – 2. STUPEŇ
Ostatné
V súbore nájdete 43 reflexívnych aktivít vhodných do akéhokoľvek predmetu na 1. stupni, 2. stupni aj na SŠ. Reflexívne
2.99 €
At the restaurant - pracovné listy At the restaurant - pracovné listy
Súbor obsahuje prípravu vyučovacej hodiny anglického jazyka, ktorá sa zameriava na precvičovanie hovorenia v rámci témy "At the restaurant".Materiál obsahuje kompletnú prípravu hodiny so všetkými potrebnými podkladmi. Súčasťou sú kartičky na hranie rolí (role-play) a reflexívna aktivita.Hodina je vytvorená pre žiakov s vyššou úrovňou angličtiny, ale je možné ju upraviť pre žiakov s nižšou úrovňou. Môžete im napríklad priradiť iba slušných zákazníkov, alebo čašníčky a čašníci nemusia mať vlastné roly a môžu len prijímať objednávky.Vzdelávací materiál pre ZŠ a SŠ, vypracovaný v súlade s ŠVP.Ciele:Po skončení vyučovacej hodiny budú žiaci schopní:vytvoriť dialóg medzi čašníkom a zákazníkom na základe rôznych situácií,rozlišovať zdvorilých a nezdvorilých zákazníkov a čašníkov,spolupracovať so spolužiakmi,vytvoriť menu vlastnej reštaurácie.Kľúčové kompetencie:kompetencia k učeniu,kompetencia k riešeniu problémov,komunikačná kompetencia,sociálna a personálna kompetencia.Súbor je možné využiť aj ako brožúru.
210663
Anglický jazyk>Príprava hodiny/lekcie>6.>7.>8.>9.
1.00